Over ons

Aché Ligno Wood Architects


Piet Kerckhof, Stefaan Tiberghin, Werner Roelants, Monica Cardoso en Tonia Dalle zijn ‘Wood Architects’ en werken samen al decennialang met hout voor zowel constructie als afwerking.

Sinds 2013 werkt Aché Ligno Wood Architects uitsluitend met houtbouw.
Het architectenbureau streeft in al haar projecten, haar mobiliteit en haar habitat naar een minimale ecologische voetafdruk.

“Er is goed nieuws en er is slecht nieuws. Het goede nieuws is dat de huidige klimaatproblematiek de wereld niet zal vernietigen door onze massaconsumptie. Het slechte nieuws is dat het wel dringend tijd wordt om onze manier van bouwen over de wereld aan te passen en te streven naar duurzame materialen zoals hout of innovatieve bouwtechniek CLT. ”

Piet Kerckhof - Speaker, Founder & Wood Architect

Onze focus ligt op aspecten die bijdragen aan duurzame en iconische architectuur en een beter klimaat.
Als architectenbureau streven wij 3 waardes na die ons in onze eigenste persoonlijkheid kenmerken.

01

CO₂ neutrale cyclus

Hoe meer bomen we planten, hoe meer duurzame bouwmaterialen zoals CLT we kunnen gebruiken voor de benodigde woningen en een beter klimaat. Wij vertrouwen op hout als meest efficiënte manier om CO₂ op te slaan in bewoonbare oppervlakte en om afval op het einde van te cyclus te minimaliseren.

02

Wood Activists

Als ambassadeur van Climate Reality Project van Al Gore, "sign for my future, zetten wij ons in om meer bewustwording te creëren rond de huidige klimaatproblematiek. Dankzij onze innovatieve ontwerp- en bouwtechnieken zoals CLT kunnen wij duidelijk aantonen wat de positieve impact is op het klimaat t.o.v. traditionele bouwmethodes. 

03

Creatives

Bouwen met CLT kent voor ons geen grenzen. De verschillende kenmerken van ons team zoals diepgaande kennis in bouwtechnieken, jonge vernieuwende ideëen en originaliteit, zorgt voor de perfecte combinatie in onze architecturale hout ontwerpen. Wij maken van iedere duurzame of passieve woning iets uniek. 

Ontmoet onze Wood Architects.
Passie voor duurzame bouwtechnieken, de veelzijdigheid van onze competenties en motivatie om te bouwen aan een beter klimaat weerspiegelt zich in al onze ontwerpen en creaties. 

Duurzame partnerships
Als Architecten krijgen wij de steun van bouwbedrijven, aannemers, hout leveranciers over heel Vlaanderen. Daarnaast zijn wij ambassadeur en lid van verschillende duurzame initiatieven in België zoals Pixii en Vlaanderen Circulair.

Lid van pixiilogo Vlaanderen circulairLogo ecostruct

Contacteer ons

Bent u op zoek naar een Architect of een vakman met de nodige ervaring in duurzaam bouwen? 
Wij leggen u graag uit wat CLT voor ons betekent en hoe wij uw behoeftes kunnen
omtoveren tot een uniek architecturaal en duurzaam project.